محوطه سازی پشت بام

محوطه سازی پشت بام

محوطه سازی پشت بام یکی از راه‌هایی است که می‌توانید از آن برای افزایش فضای سبز و همچنین استفاده بهینه از فضای خارج از منزل استفاده کنید. برای انجام این پروژه می‌توانید از مراحل زیر استفاده کنید:

  1. برنامه‌ریزی و طراحی: برای شروع، نیاز است که یک طرح مفصل و دقیق از پروژه خود داشته باشید. در این مرحله، می‌توانید با یک مهندس معمار یا طراح محوطه سازی مشورت کنید تا بهترین طرح را برای محوطه سازی پشت بام خود انتخاب کنید.
  2. بررسی محیط: مطمئن شوید که محیط پشت بام شما مناسب برای ایجاد فضای سبز است. اگر بام شما خیلی شیبدار است، ممکن است برای ایجاد فضای سبز و محوطه سازی، نیاز به ساخت اسکلت پشتیبانی داشته باشید.
  3. انتخاب گیاهان: انتخاب گیاهان مناسب برای محوطه سازی پشت بام شما مهم است. گیاهان زیادی وجود دارند که برای رویت چشمان زیبایی خاصی دارند، اما نیاز به شرایط خاصی برای رشد دارند. برای مثال، گیاهان بومی منطقه شما به راحتی رشد خواهند کرد و به آب کمتری نیاز دارند.
  4. نصب سیستم آبیاری: برای حفظ گیاهان و نگهداری از آنها نیاز به یک سیستم آبیاری مناسب دارید. شما می‌توانید از سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و یا سیستم‌های آبیاری اتوماتیک استفاده کنید.
  5. نصب انواع تجهیزات: برای افزایش است

 

دلایل برای انجام محوطه سازی پشت بام

  • محوطه سازی پشت بام یکی از راه‌هایی است که می‌تواند بهبود زیبایی و کاربردی بودن فضای پشت بام خانه شما را فراهم کند. دلایل مختلفی وجود دارد که می‌توانند انجام محوطه سازی پشت بام را ضروری کنند:1- بهبود زیبایی و تزئینی فضای پشت بام 2- افزایش ارزش ملک و بهبود نگهداری آن 3- افزایش کیفیت زندگی و رفاهی ساکنین خانه 4- ایجاد فضایی برای استراحت و تفریح در فضای آزاد 5- کاهش تاثیرات زیست محیطی و حفاظت از محیط زیست 6- افزایش سطح سبز و تولید اکسیژن در شهرهای پرجمعیت و آلوده به آلودگی هوا 7- کنترل دمای داخل خانه و کاهش هزینه‌های پرداختی برای سیستم‌های تهویه مطبوع 8- ایجاد فضایی برای کشت گیاهان و سبزیجات خانگی 9- موجب ایجاد فضایی برای پرورش حیوانات خانگی می‌شود.

    از طرف دیگر، انجام محوطه سازی پشت بام همیشه مناسب و ممکن نیست. برای مثال، در برخی موارد، ساختمان نمی‌تواند وزن بار محوطه سازی را تحمل کند یا اجازه نمی‌دهد که فضای پشت بام برای استفاده عمومی باز شود. قبل از هرگونه اقدام، بهتر است با متخصصین مشاوره کنید و از امکانات و محدودیت‌های مربوط به محوطه سازی پشت بام خانه خود آگاه شوید.

ایده هایی برای محوطه سازی پشت بام 

برای محوطه سازی پشت بام، می‌توانید از انواع مختلفی از گیاهان، طرح‌های لنداسکیپ، و وسایل دکوراتیو مانند مبلمان خارجی، فضای باز بازی و نورپردازی استفاده کنید. در ادامه چند ایده برای محوطه سازی پشت بام آمده است:

1- باغچه گل و گیاه: با کشت گل‌های چندرنگ و گیاهان زیبا می‌توانید فضای پشت بام را زیبا و جذاب کنید. می‌توانید از گیاهانی مانند شمعدانی، بوته‌های مدیترانه‌ای، شکوفه‌های رز، و مخلوط‌هایی از گیاهان مختلف استفاده کنید.

2- لنداسکیپ: طراحی منظره‌ای پشت بام، از انواع مختلفی از آبشارها، فواره‌ها، سنگ‌های بزرگ، درختان و گل‌های مختلف، برای ایجاد یک محیط پر زرق و برق جذاب استفاده می‌شود.

3- فضای باز بازی: می‌توانید فضای باز بازی برای کودکان و نوجوانان خود ایجاد کنید. می‌توانید از وسایل مانند گلدان‌های بزرگ برای کشت گل و گیاه، تندرستی آسانسورها، سرسره‌ها، صندلی‌های چرخ‌دار، نرده‌های ایمنی و محوطه بازی‌های دیگر استفاده کنید.

4- فضای باربیکیو و مبلمان خارجی: فضای باربیکیو، می‌تواند فضایی برای گرد هم آمدن خانواده و دوستان شما در فصول گرم سال باشد. همچنین، با قرار دادن مبلمان خارجی مانند میز و صندلی‌های چوبی، می‌توانید فضایی جذاب و آرامش‌بخش برای استر

 

انتخاب گیاهان برای محوطه سازی پشت بام

برای انتخاب گیاهان مناسب برای محوطه سازی پشت بام باید به چند موضوع توجه کرد. این شامل شرایط آب و هوایی، شرایط خاک، نور مورد نیاز گیاهان و ارتفاع پشت بام می‌شود. در زیر به برخی از گیاهانی که برای محوطه سازی پشت بام مناسب هستند، اشاره می‌کنم:

1- سبزی‌های زینتی: این گیاهان معمولاً به آفتاب نیاز دارند و برای محوطه‌های سایه‌دار مناسب نیستند. بعضی از سبزی‌های زینتی که می‌توان به عنوان گزینه‌های مناسب برای پشت بام در نظر گرفت عبارتند از: گیاه کلاسیک، بوته، بوسوس، یاسمین، نعنا، رزماری و پیچک.

2- گل‌های زینتی: برخی گل‌های زینتی مانند گل‌های خوشبو، بارباری، لاواندر، کوهی و اوراق مریم به نور خورشید نیاز دارند و برای محوطه‌های سایه‌دار مناسب نیستند. گل‌هایی مانند زنبق، مریم‌گلی، گل لیمو، نرگس و زعفران نیز برای پشت بام مناسب هستند.

3- گیاهان آبی: بعضی از گیاهانی که به آب نیاز دارند مانند گل ماهی، خرفه، بامبو و برگ‌های گیاه بوسیله یک سیستم آبیاری مناسب می‌توانند در پشت بام رشد کنند.

هزینه محوطه سازی پشت بام

 

!

هزینه محوطه‌سازی پشت بام بستگی به مواردی مانند اندازه و مساحت بام، نوع گیاهانی که قرار است کاشته شود، نوع خاک و مصالح ساختمانی مورد استفاده برای طراحی محوطه و میزان کار و زمانی که برای اجرای پروژه لازم است دارد.

در اینجا باید گفت که محوطه‌سازی پشت بام هزینه‌هایی مانند کاشت گیاهان، زمین‌کاری، خاک‌گرفتاری، ساخت و نصب سیستم آبیاری، خرید مصالح ساختمانی و اجاره تجهیزات مورد نیاز مانند بالابرها و بالابرهای جانبی را در بر دارد.

به طور کلی، هزینه‌های محوطه‌سازی پشت بام می‌تواند بین ۱۰۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰۰۰ تومان برای یک محوطه کوچک و تا چندین میلیون تومان برای یک محوطه بزرگتر باشد. اما برای اطلاع از دقیق‌ترین هزینه می‌توانید با شرکت‌های محوطه‌سازی و مشاوران حرفه‌ای در این زمینه تماس بگیرید.

 

امتیاز دادن به این برگه

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!