دیوار کشی

دیوار کشی

 برای اینکه قسمتی از یک زمین، خانه یا باغ از دیگر قسمت‌ها دیوار کشی یا دیوار چینی  می گویند. از جمله کاربرد : تحمل وزن ساختمان و  انتقال‌دهنده بار ساختمان می باشد. دیوارکشی باغ و ساختمان باید بر اساس کاربری دیوار درست شود.

دیوار کشی را به گروه معماری آرسس بسپارید

دیوار کشی زمین، انواع دیوار کشی دور باغ و ویلا، دیوار کشی ساختمان، اجرای دیوار بلوک سیمانی، دیوارکشی با سنگ و … را به دست متخصصان ساختمانی و بنایی انجام می‌شود. در ادامه مطلب به بررسی انواع دیوار کشی و آجر چینی، انواع دیوار کشی می پردازیم.

جهت مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

 ۰۹۱۲۷۹۲۷۹۰۴

۰۹۳۰۰۱۴۵۱۳۱

انواع دیوارکشی مورد استفاده در ساختمان سازی

دیوار عنصری ،  سازه‌ای است که فضا (اتاق) را به دو فضا (اتاق) تقسیم می‌کند و ایمنی و سرپناهی نیز ایجاد می‌کند. به طور کلی دیوارها به دو نوع دیواره بیرونی و دیوار داخلی متمایز می شوند. دیوارهای بیرونی محفظه ای به خانه برای سرپناه می دهد و دیوارهای داخلی به تقسیم بندی محوطه به تعداد اتاق های مورد نیاز کمک می کند. دیوارهای داخلی را دیوارهای پارتیشن یا دیوارهای داخلی و دیوارهای خارجی را دیوارهای خارجی نیز می نامند.

از نظر فنی دیوارها به انواع زیر تقسیم می شوند:

1. دیوار باربر:

همانطور که از نام آن  پیداست، کل ساختار بنا به جای ستون بر روی دیوارها قرار گرفته است. به طور کلی بارهای دال به تیرها، از تیرها به ستون ها منتقل می شود و سپس به پی می رسد.

در تصویر  می توانید تشخیص دهید که سازه دارای تیر و دال است اما ستون ندارد. به عبارت ساده، دیوارهای بیرونی یا داخلی آن، دیواری که تمام وزن سازه از جمله خود وزنی عناصر سازه را تحمل می کند، دیوار باربر نامیده می شود. فونداسیون نواری برای نوع دیوار باربر پذیرفته شده است.

2. دیوار باربر بدون بار یا دیوار افت:

این نوع دیوار بارهای کف یا سقف را در بالای خود تحمل نمی کند، به این معنی که وزن سازه بالای خود را تحمل نمی کند. دیوارهای جداکننده داخل ساختمان بهترین نمونه آن است که این دیوارها فقط برای تقسیم بندی اتاق ها ساخته می شوند و این دیوارها هیچ یکپارچگی ساختاری ندارند. دیوار غیر باربر را می توان بدون تأثیر بر ساختار ساختمان برداشت یا کوتاه کرد.

دیوارهای غیر باربر به دیوارهای قطره ای یا دیوار پرکننده نیز گفته می شود. ضخامت دیوار باربر بدون بار معمولاً بین 100 میلی متر تا 125 میلی متر است.

دیوار بدون بار

 دیوار برشی:

دیوار برشی دیواری است که در اطراف چاله بالابر، چاهک آب یا راه پله برای حفظ خاک ساخته می شود. هر دیوار برشی دو فشار را بر خود متحمل می شود یا ممکن است فشار باد و فشار خاک یا فشار باد یا فشار آب باشد. دیوار برشی برای مقاومت در برابر این نیروها اتخاذ شده است. از این دیوارها برای حمل نیروی جانبی وارد شده بر سازه در اثر باد، زلزله یا هر بار جانبی دیگری استفاده می شود.

دیوار برشی

 دیوار حائل:

دیواری که برای حفظ سطح نابرابر سطح زمین در دو وجه آن ساخته می شود، دیوار حائل نامیده می شود. دیواری که در اطراف زمین زیر سطح زمین برای حفظ خاک در یک انتها و لغزش زمین پس از خاکبرداری در محل احداث می شود، دیوار حائل نامیده می شود. دیوار حائل می تواند از RCC یا CRS ساخته شود.

  1. دیوار حائل جاذبه
  2. دیوار حائل بتن آرمه
  3. دیوار حائل آجری
  4. دیوارهای خاکی لنگر
  5. دیوار حائل سنگی

دیوار حائل

 دیوار بنایی آجری:

دیواری که به کمک آجر ساخته می شود را دیوار آجری می گویند. برای اتصال آجرهای دیوار از سنگ تراشی استفاده می شود. ضخامت دیوار آجری می تواند 20 یا 10 سانتی متر باشد

  • دیوار 20 سانتی متری برای دیوارهای بیرونی پذیرفته شده است.
  • دیوار 10 سانتی متری برای دیوارهای داخلی پذیرفته شده است.
  • به یاد داشته باشید که طول دیوار آجری در یک کشش نباید بیش از 4 متر باشد. اگر از آن بیشتر شد، باید یک ستون با RCC ساخته شود.

دیوار آجری

6. دیوار بنایی کورس روبل سنگ:

دیواری که با اندازه‌های منظم سنگ‌هایی ساخته می‌شود که به‌خوبی تکمیل و پوشیده شده‌اند، دیوار بنایی Course Rubble Stone نامیده می‌شود. این نوع دیوار عموماً برای تکیه گاه پل ها، دیوارهای مرکب یا دیوارهای مرزی استفاده می شود.

6. دیوار بنایی کورس روبل سنگ:

7. دیوار بنایی تصادفی سنگ قلوه سنگ:

دیواری که با اندازه های نامنظم سنگ ها ساخته می شود، دیوار قلوه ای تصادفی نامیده می شود. این نوع دیوار نسبت به دیوار سنگی کورس قلوه سنگ مصرف بیشتری دارد.

7. دیوار بنایی تصادفی سنگ قلوه سنگ:

دیوار کشی با بتن

صنایع ساختمانی مسکونی و تجاری به طور گسترده ای از نوعی مصالح ساختمانی بتنی که به طور رسمی به عنوان واحد بنایی بتنی (CMU) شناخته می شود، استفاده می کنند. این بلوک‌های توخالی را می‌توان از بتن استاندارد با سنگدانه‌های شن و ماسه سنتی که با سیمان پرتلند در کنار هم نگه داشته می‌شود، ساخت. یا می‌توانند مواد زائد صنعتی با وزن سبک‌تر مانند خاکستر بادی یا خاکستر زغال‌سنگ را جایگزین شن و ماسه کنند که در این صورت معمولاً به عنوان بلوک خاکستر شناخته می‌شوند .

CMU ها کاربردهای زیادی در تجارت ساختمان دارند، از استفاده در دیوارهای فونداسیون برای پشتیبانی از ساخت و ساز قاب گرفته تا دیوارهای بیرونی در معرض دید ساختمان ها، تا دیوارهای منظره مستقل و دیوارهای حائل.

انواع دیوار کشی با بتن

بلوک بتنی و بلوک خاکستر در اندازه ها و شکل های مختلف برای کاربردهای مختلف وجود دارد. اندازه ها و شکل های رایج بلوک بتنی عبارتند از:

اندازه های اسمی

  • 4 × 8 × 8
  • 4*8*16
  • 6 × 8 × 8
  • 6*8*16
  • 8 xx 9
  • 8*8*16
  • 10 × 8 × 8
  • 10*8*16
  • 12 × 8 × 8
  • 12*8*16

اندازه واقعی بلوک های بتنی کمی کمتر از اندازه های اسمی است، تقریباً 3/8 اینچ در هر بعد. این برای تطبیق ضخامت اتصالات ملات بین بلوک ها است.

انواع شکل بلوک بتنی 

بلوک بتنی نیز در شکل‌های مختلفی وجود دارد. رایج ترین آنها عبارتند از:

  • واحد برانکار – دارای امتداد فلنج در هر دو انتها. در وسط دیوارها که هر دو انتهای آن توسط بلوک های مجاور پوشانده شده است استفاده می شود.
  • واحد گوشه تک – دارای یک انتهای مربع. در انتهای دیوارهایی که انتهای بلوک نمایان است استفاده می شود.
  • واحد دو گوشه – دارای دو انتهای مربع است. اغلب زمانی که بلوک ها پشته هستند برای ایجاد ستون های عمودی استفاده می شود.
  • واحدهای ارسی – دارای شکاف هایی در انتهای صاف هستند. این ها در اطراف پنجره ها و درها برای ایجاد فضای گسترش استفاده می شوند.
  • واحدهای درپوش – بلوک بتنی نازک و جامد که برای پوشاندن حفره‌های باز در بالای دیوار بلوک بتنی استفاده می‌شود.

چندین شکل دیگر نیز برای کاربردهای تخصصی موجود است، مانند بلوک‌های پوزه‌ای با یک انتهای گرد، بلوک‌های چوبی که دارای فرورفتگی در محل قرارگیری پایه‌های پنجره و در هستند، بلوک‌های پارتیشن مورد استفاده برای ساخت دیوارهای پارتیشن داخلی، و بلوک‌های لنگه برای ساخت پنجره و در. سرصفحه ها

واحدهای بنایی معماری نیز وجود دارد که برای استفاده تزئینی طراحی شده اند.

آناتومی دیوار بلوک بتنی

تقریباً تمام دیوارهای ساخته شده با بتن عناصر یکسانی دارند، اگرچه کاربرد آن عناصر بسته به اندازه، شکل و کاربرد دیوار می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

  • بنیاد . تمام دیوارهای بلوک بتنی باید بر روی پایه ای محکم از بتن ریخته شده قرار گیرند. عمق و اندازه فونداسیون بسته به اندازه دیوار بلوک بتنی و وزنی که باید تحمل کند متفاوت خواهد بود، اما یک دیوار معمولی مستقل نیاز به فونداسیونی دارد که تقریباً دو برابر عرض خود دیوار باشد و حدود 1 فوت به سمت پایین امتداد داشته باشد. زیر خط یخبندان
  • بلوک بتنی. شکل‌ها و اندازه‌های بلوک برای مطابقت با عملکرد دیوار و پیکربندی دیوار انتخاب می‌شوند. اکثر دیوارهای بلوک سیمانی از چندین نوع بلوک مختلف، به ویژه برانکاردها و واحدهای گوشه ای استفاده می کنند.
  • اتصالات ملات . هر ردیف از بلوک ها با ملات نوع N (بالای درجه) یا نوع S (پایین تر) به بلوک های مجاور متصل می شوند. برای بیشترین استحکام، اکثر دیوارهای بلوک بتنی مونتاژ می شوند تا درزهای عمودی از یک مسیر به مسیر دیگر منحرف شوند.
  • تقویت. دیوارهای بلوک مستقل می توانند تحت فشارهایی قرار گیرند که می توانند درزها را ترک کنند و دیوارها را از بین ببرند، بنابراین هم تقویت عمودی و هم افقی رایج است. آرماتور عمودی توسط طول های میلگرد فولادی تعبیه شده در بتن مرطوب که در فواصل زمانی تعیین شده در حفره های بلوک ریخته می شود، تامین می شود. آرماتور افقی توسط نوارهای تقویت کننده فلزی که پس از هر سوم یا چهارم بلوک در ملات مرطوب گذاشته می شود، تامین می شود.

اکثر دیوارهای بلوک بتنی دیوارهای تکی هستند ، به این معنی که آنها از ردیف های بلوک تک پهنی ساخته شده اند که روی هم چیده شده اند. در جاهایی که به استحکام سازه ای بیشتر نیاز است، می توانید دیوارهای دوتایی بسازید که در آن دو رشته بلوک با هم چیده شده اند.

ابزار و لوازم مورد نیاز شما برای دیوار کشی

  • ابزار حفاری (بیل و …)
  • رشته میسون
  • شمشه بنایی
  • گلوله شاقول
  • بلوک های بتنی یا بلوک های خاکستری
  • تراز
  • دستکش کار
  • مخلوط بتن
  • میکسر سیمان چرخدار یا برقی
  • سنگ تراشی
  • ملات
  • ماله میسون
  • ابزار اتصال
  • اره سنگ تراشی
  • اسکنه بنایی
  • چکش بنایی

چیدمان در دیوار کشی

اولین قدم در ساخت دیوار بلوک بتنی، چیدمان فونداسیون با استفاده از میله ها و ریسمان بنایی است. برای یک دیوار منظره مستقل، این شامل ایجاد یک طرح مستطیلی ساده از فونداسیون برنامه ریزی شده است. برای فونداسیون ساختمان، چیدمان نیاز به یک طرح کلی مستطیلی از کل ساختمان دارد که به دقت تنظیم شده باشد تا کاملا مربع باشد.

پس از تسطیح رشته های چیدمان با تراز خط، محل پی را قبل از شروع گودبرداری روی زمین انتقال دهید.

حفاری در دیوار کشی

مرحله بعدی حفاری زمین برای فونداسیون است. کار در اینجا بسته به اندازه مورد نیاز فونداسیون و شرایط می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. اگر در حال ساخت یک دیوار چشم انداز کوچک در آب و هوای گرم هستید، این کار می تواند شامل حفاری ساده با دست با بیل باشد. برای پی ساختمان یا در آب و هوای سرد که به پایه های یخبندان عمیق نیاز دارد، حفاری می تواند یک کار اصلی باشد که به تجهیزات جابجایی زمین نیاز دارد. در هر صورت، هدف ایجاد یک ترانشه با کف مسطح برای ریختن یک پایه بتنی برای حمایت از دیوار بلوک سیمانی است.

اطمینان حاصل کنید که با مقامات محلی در مورد عمق و اندازه مورد نیاز پایه برای دیوار بلوک سیمانی که در نظر دارید مشورت کنید. هر دیواری با ارتفاع بالاتر از 2 فوت نیاز به یک پایه یخبندان دارد که 8 تا 12 اینچ زیر عمیق ترین سطح یخبندان زمستانی در منطقه شما گسترش یابد. به طور کلی، فونداسیون باید دو برابر عرض خود دیوار باشد.

پی ریزی در دیوار کشی

پی ریزی بتن مورد نیاز برای حمایت از یک دیوار بلوک سیمانی است که معمولا توسط ریختن بتن را به یک فرم توخالی پوشش دو طرف سنگر حفاری ایجاد شده، اما بتن همچنین می توانید به سادگی به سنگر-یک سناریوی مشترک برای ساخت یک دیوار بیپیرایه چشم انداز ریخت . در این حالت، گاهی اوقات قسمت بالای حفاری با چوب بسته می شود تا ظاهری تمام شده ایجاد شود. معمول است که قسمت بالای فونداسیون کمی زیر درجه نگه داشته شود، به طوری که پس از اتمام دیوار، فونداسیون پنهان شود.

بتن فونداسیون را می توان با دست در پاور میکسر یا ملات باکس مخلوط کرد و یا می توان آن را از منابع آماده سفارش داد و با کامیون تحویل داد.

قسمت بالای فونداسیون ریخته شده باید کاملاً تراز باشد، اما نیازی به شناور کردن و ماله کردن آن تا سطحی کاملاً صاف نیست. قبل از شروع ساخت دیوار، مطمئن شوید که فونداسیون کاملاً سفت و سخت شده است.

آموزش دیوار کشی

اولین دوره بلوک را بگذارید

پس از اینکه فونداسیون ریخته شده به طور کامل سفت و سخت شد، با استفاده از یک خط گچی، طرح کلی دیوار بلوک سیمانی را روی سطح فونداسیون مشخص کنید.

ملات مناسب را در یک جعبه ملات مخلوط کنید، سپس یک لایه ملات ضخیم 1 اینچی را روی فونداسیون داخل طرح قرار دهید.

اولین لایه بلوک سیمانی را در ملات قرار دهید و روی بلوک ها کمی به سمت پایین ضربه بزنید تا در ملات فونداسیون جاسازی شوند. دیوار را با یک واحد گوشه شروع کنید، سپس فلنج ها را در انتهای هر بلوک بعدی قبل از اتصال به بلوک قبلی با ملات “کره” کنید.

برای اتصالات به عرض 3/8 اینچ بین بلوک ها، هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی تلاش کنید. این مقدار بهینه قدرت را فراهم می کند.

همانطور که در مرحله اول کار می کنید، از یک سطح برای تنظیم بلوک ها استفاده کنید تا کاملا عمودی باشند، و از ستون ها و رشته ها استفاده کنید تا مطمئن شوید که ردیف بلوک ها کاملاً صاف می مانند. در انتهای مخالف دیوار، مسیر را با یک واحد گوشه دیگر پایان دهید.

برش بلوک ها

اگر با دقت برنامه ریزی کنید، ممکن است نیازی به بریدن بلوک های بتنی نداشته باشید، اما در صورت لزوم، بهتر است این کار را با اره برقی مجهز به تیغه سنگ تراشی، همراه با اسکنه و چکش بنایی انجام دهید.

با یک اره برقی روی سطح بلوک امتیاز دهید و یک خط به عمق حدود 1/4 اینچ برش دهید. سپس، از یک اسکنه سنگ تراشی و چکش برای کوبیدن در امتداد خط نمره گذاری شده استفاده کنید تا بلوک در امتداد خط شکاف دهد. بلوک را برگردانید و روند را در طرف مقابل تکرار کنید.

دوره های بعدی بلوک را بگذارید

دوره بعدی بلوک ها را با نیم بلوک شروع کنید تا مطمئن شوید که در حین کار در مسیر، اتصالات عمودی جبران می شوند. دوره دوم را به همان روش اول نصب کنید – یک بستر ملات در امتداد قسمت بالای دوره قبلی بمالید و انتهای هر بلوک را در حالی که آن را در ملات می‌گذارید با کره بمالید. از رشته و تراز مزون استفاده کنید تا مرتباً هر یک از بلوک‌ها را از نظر سطح و مستقیم بررسی کنید. ملات اضافی را می توان در حین کار به آرامی با ماله از روی سطح بلوک ها خراش داد.

برای دیوارهای بسیار بلند، بهتر است هر روز بیش از شش کورس نگذارید. این امر به ملات اجازه می دهد تا کاملاً محکم شود و احتمال شکست دیوار را کاهش دهد. قبل از اینکه ملات کاملاً سفت شود از قرار دادن وزن زیاد روی درزها خودداری کنید.

دیوار را تقویت کنید

همانطور که به سمت بالا کار می کنید، در صورت نیاز، آرماتور فلزی اضافه کنید. پس از هر دوره سوم یا چهارم، اتصال افقی باید با نوارهای تقویت کننده فلزی که در ملات قرار داده شده اند، قبل از قرار دادن دوره بعدی بلوک ها تقویت شود.

تقویت عمودی با پر کردن حفره های توخالی با بتن و راندن طول های میلگرد فلزی به داخل حفره ها اضافه می شود. این باعث افزایش استحکام جانبی بین ردیف های بلوک می شود. در مورد توصیه هایی برای تقویت عمودی دیوار با مقامات محلی ساختمان مشورت کنید.

اتصالات را تمام کنید

بسته به اندازه پروژه و سرعتی که با آن کار می کنید، به طور دوره ای باید اتصالات بین بلوک ها را صاف و تکمیل کنید. این کار باید بعد از نصب ملات انجام شود اما قبل از اینکه کاملاً سخت شود. هنگام کشیدن ابزار در امتداد محل اتصال، از یک ابزار تکمیلی برای فشار ملایم به ملات استفاده کنید. ابزار باید یک فرورفتگی جزئی در محل اتصال ملات ایجاد کند.

بلوک های رویه گذاشته

رویه دیوارهای بلوک سیمانی معمولاً با اعمال یک لایه ملات، تعبیه نوارهای تقویت کننده فلزی و سپس پوشاندن دیوار با بلوک های بتنی جامد، درپوش بندی می شود. اطمینان حاصل کنید که اتصالات بین بلوک ها با ملات پر شده و با ابزار تکمیل صاف شده است.

در جایی که یک دیوار بلوک سیمانی کمتر از عیار است، مانند زمانی که به عنوان دیوار زیرزمین استفاده می شود، مهم است که سطح قبل از پر کردن با خاک، ضد آب باشد این کار را می توان با انواع محصولات ضد آب غشایی یا با مواد عایق رطوبتی برس دار لاستیکی انجام داد.

منبع : https://www.thebalancesmb.com/how-to-build-concrete-block-wall-844822

امتیاز دادن به این برگه

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *